Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Εκπαιδευτική εκδρομή στο Παρίσι

Μαθητές του Γυμνασίου μας επισκέφθηκαν το Παρίσι από τις 29.01.2015 μέχρι την 01.02.2015 στα πλαίσια τετραήμερης προγραμματισμένης εκπαιδευτικής εκδρομής με θέμα την τέχνη και την αρχιτεκτονική στην πόλη του Φωτός.

Η εκδρομή ήταν η συνέχεια και το επιστέγασμα προετοιμασίας που έγινε στο σχολείο στα πλαίσια των μαθημάτων των καλλιτεχνικών, τεχνολογίας, γαλλικών και οικιακής οικονομίας με τους συνοδούς καθηγητές κ.κ. Δάφνο, Σταθόπουλο, Μπαμιά και  Βάκα αντίστοιχα.

Κατά τις επισκέψεις στα μουσεία του Λούβρου, του Ορσέ και  του Πομπιντού, καθώς και στο παλάτι των Βερσαλλιών, την Παναγία των Παρισίων, τον Πύργο του Άιφελ, την εκκλησία Σακρέ Κερ της Μονμάρτρης οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά έργα τέχνης τα οποία είχαν ήδη γνωρίσει και επεξεργασθεί στο σχολείο τους με τη βοήθεια των συνοδών καθηγητών τους.

Έργα και πίνακες από την εποχή του ρομαντισμού, της αναγέννησης, του μπαρόκ και του ροκοκό, φημισμένοι πίνακες και γλυπτά, μεγαλοπρεπή κτίρια αλλά και έργα σύγχρονων καλλιτεχνών εντυπωσίασαν τους μαθητές και τους έδωσαν έμπνευση και κίνητρο για να έλθουν ακόμη πιο κοντά στις τέχνες και να γνωρίσουν καλύτερα την ιστορία.

Το σύγχρονο Παρίσι, η κρουαζιέρα στο Σηκουάνα, η επίσκεψη στα υπαίθρια εργαστήρια ζωγραφικής στη γραφική Μονμάρτρη, αλλά και η ξενοιασιά και η διασκέδαση μαζί με την ωφέλιμη γνώση, θα μείνουν αξέχαστα στη μνήμη των μαθητών.  

Όλοι οι μαθητές καθώς και οι συνοδοί-γονείς που ακολούθησαν την ομάδα, επέστρεψαν με τις καλύτερες εντυπώσεις και εκφράζουν τις βαθύτατες ευχαριστίες τους προς τον αρχηγό της εκδρομής κ. Σταθόπουλο που για ακόμη μία φορά οργάνωσε για τους μαθητές του σχολείου μία επιτυχημένη εκδρομή, τον υπεύθυνο καθηγητή εικαστικών κ. Δάφνο ο οποίος δίδαξε με πάθος τους μαθητές του μπροστά σε κάθε πίνακα ζωγραφικής αναλύοντας την τεχνοτροπία του καλλιτέχνη και της εποχής του, την καθηγήτρια Γαλλικών κ. Μπαμιά και την καθηγήτρια οικιακής οικονομίας κ. Βάκα οι οποίες είχαν προετοιμάσει την επίσκεψη, κατέγραψαν το υλικό  και συνέβαλλαν τα μέγιστα για την ομαλή εξέλιξη της εκδρομής και την επιτυχία της.   

Ευχόμαστε το σχολείο να συνεχίσει την ίδια επιτυχημένη πορεία και να εξακολουθήσουν να οργανώνονται τέτοιου είδους εκπαιδευτικές  εκδρομές.

Εκ των συμμετεχόντων γονέων
ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΤΣΑΛΛΟΥ- Μέλος συλλόγου γονέων και κηδεμόνων   
Πύργος του Αϊφελ

Στην είσοδο του παλατιού των Βερσαλλιών

Παλάτι Βερσαλλιών


Παλάτι Βερσαλλιών

Παλάτι Βερσαλλιών

Οι πυραμίδες έξω από το μουσείο του Λούβρου

Μουσείο Ορσέ - ο κύριος Δάφνος διδάσκει στους μαθητές του την τέχνη του Ιμπρεσιονισμού
Μουσείο Ορσέ
Μουσείο Pompidou
Ο κύριος Δαφνος αναλύει την αρχιτεκτονική της Παναγίας των Παρισιών στους μαθητές του
Παναγία των Παρισιών -2

Galleries Lafayette
Ανεβαίνοντας τον λόφο της Μονμάρτρης
Παραδοσιακή biscuiterie με macarons στην Μονμάρτρη
Ομαδική φωτογραφία έξω από την Sacre coeur (εκκλησία της μονμαρτρης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΕΣ

  Αγαπητοί γονείς, Ήρθε η ώρα για τις βασιλόπιτές μας, τις οποίες αποφασίσαμε να "κόψουμε" την πρώτη βδομάδα του Φλεβάρη μιας και ...