Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ – GRAFFITI


Τέλος Μαΐου, ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Ηλιούπολης ξεκινήσαμε ένα πιλοτικό πρόγραμμα χρωματισμού των εξωτερικών όψεων του Σχολείου,  σε συνεργασία με τη Δ/νση,  το 15μελές και ομάδα μαθητών οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε graffiti. Προτάθηκαν θέματα και σημεία παρέμβασης, και μετά από συζήτηση τόσο με την ομάδα “των μικρών γκραφιτάδων” όσο και με τα παιδιά του σχολείου ξεκίνησε “το πείραμα” στα χαμηλά τμήματα  δύο τοίχων. 

Κύριος στόχος μας είναι:

  • Να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να αλλάξουν τον τρόπο που βλέπουν το σχολείο τους αλλάζοντας με δικές τους πρωτοβουλίες τις “ενοχλητικές / δυσάρεστες πλευρές του”.
  • Να εμπλέξουμε τους μαθητές του 2ου Γυμνασίου αλλά και τα παιδιά της γειτονιάς του σχολείου, που επισκέπτονται τους χώρους μετά τη λήξη λειτουργίας του, σε ενεργητικές καλές πρακτικές που θα βελτιώνουν την εξωτερική του εικόνα.

Επιθυμία μας είναι να συνεχίσουμε αυτό το πείραμα όλη την επόμενη χρονιά με τη συμμετοχή περισσότερων ομάδων / μαθητών διευρύνοντας τις παρεμβάσεις σε περισσότερους χώρους. Πιστεύουμε ότι τα παιδιά θέλουν και μπορούν να ενεργήσουν θετικά σε αυτή την κατεύθυνση.

Ευχαριστούμε το Δ/ντη του σχολείου μας και το σύλλογο διδασκόντων για την θετική ανταπόκρισή του στην πρωτοβουλία αυτή καθώς και το 15μελές που μας έφερε σε επαφή με τους καλλιτέχνες. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τους Απόστολο, Έκτορα και τις ομάδες τους που αποδέχτηκαν το κάλεσμα μας και ανταποκρίθηκαν με τα σπρέι τους και την καλή τους διάθεση στο πείραμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΕΣ

  Αγαπητοί γονείς, Ήρθε η ώρα για τις βασιλόπιτές μας, τις οποίες αποφασίσαμε να "κόψουμε" την πρώτη βδομάδα του Φλεβάρη μιας και ...