Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Συνεχίσουνε οι επισκευές στο κτίριο του σχολείου μας


Ως αποτέλεσμα της υποβολής και παρουσίασης του υπόμνημα «Καταγραφή Προβλημάτων Κτιριακής Υποδομής» στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Ηλιούπολης, από το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Ηλιούπολης σε συνεργασία με την διοίκηση του σχολείου και το σύλλογο των καθηγητών.


Το Σάββατο 21η Μαρτίου 2015, μετά από παραστάσεις του Συλλόγου μας προς τον Δήμο Ηλιούπολης, συνεργεία αύξησαν ύψους στηθαίου με μονό μεταλλικό κιγκλίδωμα (10μ) στο μπαλκόνι του πρώτου ορόφου.


Επίσης,  σφραγίστηκε την θυρίδα κενού κάτω  από κερκίδες υπαίθριου θεάτρου (είχε σφραγισθεί από το σχολείο και παραβιάσθηκε πρόσφατα). 
Και απομακρύνθηκε μεταλλικής αιχμηρής αναμονής στήριξης πέργκολας από τον αύλειο χώρο (ενώ αφαιρέθηκε παλαιά πέργκολα αυτό παρέμεινε). 






Την Κυριακή 22η Μαρτίου 2015, συνεργεία του Δήμου επισκευάσανε τις σιδερένιες κάσες στις τουαλέτες που χρησιμοποιούν τα κορίτσια στον Α' όροφο, οι οποίες είχαν σημειακά αποκαλυφθεί, ήταν αιχμηρές και σκουριασμένες. Τώρα οι πέντε ξύλινες πόρτες των WC μετά από την απαραίτητη επεξεργασία κλείνουν. Τέλος, τοποθετήθηκαν καινούρια πλακάκια στους τοίχους γύρο από τις πόρτες όπου είχαν πέσει. 




Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Τετραήμερη εκδρομή Γ΄ Γυμνασίου

Αναρτημένο στο http://2gym-ilioup.att.sch.gr/
Τετραήμερη εκδρομή των μαθητὠν της Γ΄ Γυμνασίου του Σχολείου μας
στη Θεσσαλία.
(Λίμνη Πλαστήρα-Βόλος-Πήλιο-Ελάτη-Περτούλι Τρικάλων-Μετέωρα-Καλαμπάκα)
26-29 Μαρτίου 2015
 ekdromi
  • Αναχώρηση:  συγκέντρωση των εκδρομέων, μαθητών και συνοδών, στο Σχολείο την Πέμπτη 26.3.2015, ώρα 07.00 και επιβίβαση στα πούλμαν. Αναχώρηση στις 07.30 ακριβώς.
  • Επιστροφή:  στο Σχολείο την Κυριακή 29.3.2015 και ώρα 21.30 περίπου.
Πατώντας στο σύνδεσμο που ακολουθεί, μπορείτε να πληροφορηθείτε αναλυτικά το πρόγραμμα δραστηριοτήτων στο πλαίσιο της τετραήμερης εκδρομής.
Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία ή διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Διεύθυνση του Σχολείου στα τηλέφωνα 210- 99.19.551 και 210- 99.20.030.

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Ενημέρωση Μαρτίου 2015


 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
«ΔΕΛΜΟΥΖΕΙΟ»

9.3.2015
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΡΤΙΟΥ
Και στο blog του Συλλόγου: goneis2gymilioupolis.blogspot.gr

Αγαπητοί γονείς,
Σε συνέχεια της προηγούμενης επιστολής μας (μηνός Ιανουαρίου) θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα ακόλουθα θέματα:

  1. ΣΧΟΛΙΚΗ ΥΠΟΔΟΜΗ: ΦΥΛΑΞΗ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΤΗΡΙΟΥ, ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στο Σχολείο μας, το πρώτο Σχολικό συμβούλιο παρουσία της Δ/νσης, του Συλλόγου Διδασκόντων και της αντιδημάρχου Παιδείας, κας Μαρκουλάκη. Στη συνάντηση αυτή τέθηκαν από πλευράς του Συλλόγου γονέων ζητήματα που σχετίζονται με την φύλαξη του σχολείου (σχολικοί φύλακες) και την κατάσταση της κτηριακής και υλικοτεχνικής υποδομής.
Την Τρίτη 17 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον αντιδήμαρχο κο Χατζηδάκη στον οποίο τέθηκαν ιεραρχημένα τα προβλήματα του κτηρίου και τα ανάλογα αιτήματα του Συλλόγου γονέων. Την ίδια μέρα υποβλήθηκε στο Δήμο σχετικό υπόμνημα με αναλυτική περιγραφή των επιμέρους θεμάτων.
Την Κυριακή 1 Μαρτίου ξεκίνησαν κάποιες άμεσες εργασίες με σημειακές παρεμβάσεις από το Τεχνικό Τμήμα του Δήμου.
(Φωτογραφίες εργασιών στο blog μας: http://goneis2gymilioupolis.blogspot.gr/2015/03/blog-post.html)
Έχει ξεκινήσει μία προσπάθεια προκειμένου να μπουν σε μία σειρά και να δρομολογηθούν οι αναγκαίες εργασίες. Είμαστε ακόμη στην αρχή, αλλά …η αρχή είναι το ήμισυ του παντός……

  1. ΟΡΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ
Στις 25 Φεβρουαρίου ο Σύλλογος Γονέων υπέβαλλε υπόμνημα προς την Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ως προς τα όρια του 2ου Γυμνασίου Ηλιούπολης για την προσεχή σχολική χρονιά. Το υπόμνημα αυτό συνόδευε και την αντίστοιχη αίτηση που υπέβαλλε το Σχολείο μας προς την αρμόδια Δ/νση του Υπουργείου .

  1. ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΥ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑ ΣΤΟ BOTRE
Ο Φεβρουάριος ήταν και ο μήνας της Απόκριας. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα όσους γονείς βοήθησαν και στήριξαν το μικρό αποκριάτικο πάρτι στο Σχολείο την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου. Ομολογούμε ότι το πείραμα δεν πέτυχε. Αυτή η εμπειρία, ας είναι η αφορμή για να σκεφτούμε ως γονείς γιατί ένα πάρτι στο Σχολείο, που το ζήτησαν τα παιδιά, δεν πήγε καλά……
Στη χοροεσπερίδα του BOTRE το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου, τα παιδιά διασκέδασαν και η βραδιά έκλεισε με επιτυχία.


  1. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ
Έχει υποβληθεί αίτημα στο Δήμο προκειμένου η Βιβλιοθήκη του Σχολείου να λειτουργήσει από το Σύλλογο μας με διευρυμένο ωράριο. Η προσπάθεια είναι να ξεκινήσει πιλοτικά η λειτουργία της κάθε Τρίτη και Παρασκευή από τις 14.00 έως τις 16.00 με την εθελοντική υποστήριξη μελών του συλλόγου μας, τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα. Ελπίζουμε σύντομα να σας ενημερώσουμε και για το πότε ξεκινάμε….

  1. ….ΚΑΙ ΜΙΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Το Σάββατο 25 Απριλίου στις 12.00 το μεσημέρι σας προτείνουμε Θέατρο:
Η εφηβική σκηνή του Θεάτρου «Σημείο» (Χαριλάου Τρικούπη 4, πίσω από το Πάντειο, στην Καλλιθέα) παρουσιάζει την «Ερω(ς)φίλη» που έγραψε ο Χορτάτσης το 16ο αιώνα με σύγχρονο τρόπο που υπόσχεται να κρατήσει ζωντανό το ενδιαφέρον την εφήβων και όχι μόνο….
Κόστος παράστασης 5 €.
Η μετακίνηση θα γίνει με πούλμαν από το Σχολείο με έξοδα του Συλλόγου.
Όσα παιδιά ενδιαφέρονται παρακαλούμε να το δηλώνουν κάθε Δευτέρα - Τετάρτη και Παρασκευή από τις 13.20 έως και τις 14.00 (μετά το σχόλασμα)  στο γραφείο του Συλλόγου.
(υπεύθυνη: κα Νότα Δουδωνή – Τσαρουχά)
Δηλώσεις συμμετοχής συγκεντρώνονται έως και την Παρασκευή 3 Απριλίου (τελευταία ημέρα πριν κλείσουν τα Σχολεία για τις διακοπές του Πάσχα)

Κλείνοντας, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε τη σημασία που έχει για μας η μεταξύ μας επικοινωνία είτε με τη φυσική σας παρουσία στις γενικές συνελεύσεις την πρώτη Τρίτη κάθε μήνα, είτε με όποιον άλλο τρόπο σας είναι εύκολο. Επιδίωξή μας είναι να ΑΚΟΥΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ…
  

Για Το  Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων του 2ου Γυμνασίου Ηλιούπολης

ΣΧΟΛΕΣ ΓΟΝΕΩΝ

ΣΧΟΛΕΣ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ 
Δελτίο Τύπου και Αίτηση Συμμετοχής (στην ιστοσελίδα του Δήμου)


                                                                         

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                            ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ        

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ

ΚΑΙ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ
ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ




                                                     ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΧΟΛΕΣ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ


Ο Δήμος Ηλιούπολης σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς δια του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων θέτει σε λειτουργία Σχολές Γονέων.

Ο Δήμος μας κατανοώντας πόσο σημαντική είναι η στήριξη των γονέων, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο σύνθετο και δύσκολο ρόλο τους όπως αυτός διαμορφώνεται στις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες συμμετέχει ενεργά στο όλο εγχείρημα που στόχο έχει να προσφερθούν στους γονείς και στο οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον γνώσεις και ευκαιρίες για προβληματισμό.
Το πρόγραμμα, το οποίο παρέχεται από εξειδικευμένους επιστήμονες, απευθύνεται σε γονείς παιδιών όλων των ηλικιών, κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης, σε μελλοντικούς γονείς, γονείς ατόμων με ειδικές ανάγκες, εκπαιδευτικούς, ενήλικες τρίτης ηλικίας, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Αναλυτικότερα το έργο, δια της ενεργούς συμμετοχής των εκπαιδευομένων, σύμφωνα με τις αρχές εκπαίδευσης ενηλίκων (θεωρητικό μέρος, συζήτηση/ανταλλαγή απόψεων και βιωματικές ασκήσεις) στοχεύει στο να :
·         Βελτιωθεί η επικοινωνία στην οικογένεια
·         Προαχθούν οι γνώσεις των γονέων σχετικά με τις ψυχικές, κοινωνικές, πνευματικές και άλλες ανάγκες των παιδιών σε κάθε στάδιο ανάπτυξης τους
·         Αναπτυχθούν δεξιότητες για την έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση δύσκολων συμπεριφορών των παιδιών τους
·         Ενθαρρυνθεί η συμμετοχή των γονέων στις σχολικές δραστηριότητες και να υποστηριχθεί συνεργασία τους με τους/τις εκπαιδευτικούς
·         Αποκτηθούν συγκεκριμένες ικανότητες προκειμένου οι γονείς να μπορούν να  βοηθήσουν τα παιδιά τους να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του νηπιαγωγείου,  δημοτικού,  γυμνασίου και  λυκείου
·         Ενημερωθούν οι γονείς σε θέματα υγείας των ίδιων και των παιδιών τους
·         Ενημερωθούν οι γονείς για τους τρόπους σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης ανάλογα με την ηλικία των παιδιών τους
·         Γίνει κατανοητή η θέση των ατόμων τρίτης ηλικίας στην κοινωνία, την οικογένεια και τα κοινά
·         Γίνει ενημέρωση των γονέων για τους τρόπους προφύλαξης των παιδιών από την χρήση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών και να προταθούν τρόποι παιδαγωγικής και λελογισμένης χρήσης τους
·         Βελτιωθεί η διαχείριση του οικογενειακού προγραμματισμού
·         Παρασχεθεί συμβουλευτική υποστήριξη και αγωγή υγείας στις οικογένειες των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων
·         Ενημερωθούν και να υποστηριχθούν ψυχολογικά γονείς ατόμων με ειδικές ανάγκες

Στο Δήμο μας, εφόσον υπάρξει η απαιτούμενη συμμετοχή, θα λειτουργήσουν τμήματα για τα ακόλουθα προγράμματα :
1. Αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών σε άτυπα περιβάλλοντα μάθησης- 25 ώρες
2. Συμβουλευτική σε εξειδικευμένα θέματα (σχολικός εκφοβισμός, διαδίκτυο, πρόληψη εξαρτήσεων, διατροφή κλπ.)- 25 ώρες
3. Συμβουλευτική σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες- 25 ώρες

Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση) του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο Πράξεων «Σχολές Γονέων ΑΠ7, ΑΠ8 και ΑΠ9» και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο.

Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα Σχολών Γονέων απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης.
Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης (Σοφοκλή Βενιζέλου 83, Ηλιούπολη)
Υποβολή αιτήσεων από τις 18/03/2015  έως και τις 31/03/2015.
Ώρες κατάθεσης αιτήσεων: 10:00 π.μ.-12:00 μ.μ. στο Δημαρχικό Μέγαρο (Γραφείο Αντιδημάρχου Παιδείας, 2ος όροφος)
Αναλυτικές πληροφορίες τις ημέρες και τις ώρες των αιτήσεων (κ. Αντωνία Γαβαλά)
Γενικές πληροφορίες στο τηλέφωνο:210-9970011


Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Επίδοση βαθμολογίας β΄ τριμήνου σχολικού έτους 2014-2015

Ενημέρωση γονέων

Επίδοση βαθμολογίας β΄ τριμήνου σχολικού έτους 2014-2015


vathmologia1Αναρτημένο στο http://2gym-ilioup.att.sch.gr/

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Καθηγητών του 2ου Γυμνασίου Ηλιούπολης καλούν τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών στο χώρο του σχολείου την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015 και ώρα 12.00 για την επίδοση της βαθμολογίας του Β΄ τριμήνου.  

Η παρουσία όλων κρίνεται απαραίτητη.

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Ξεκοινήσανε οι επισκευές στο κτίριο του σχολείου

Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Ηλιούπολης, σε συνεργασία με την διοίκηση του σχολείου και το σύλλογο των καθηγητών, προέβηκε στην καταγραφή προβλημάτων, βλαβών και σημαντικών ελλείψεων της κτιριακής και υλικοτεχνικής υποδομής προκειμένου να ιεραρχηθούν οι ανάγκες και να διαμορφωθούν προτάσεις για τη βελτίωση της εικόνας της σχολικής μονάδας.

Ως αποτέλεσμα της υποβολής και παρουσιάσης του υπόμνημα -καταγραφή προβλημάτων κριτιακής υποδομής- στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Ηλιούπολης, ξεκοινήσανε οι επισκευές.

Την Κυριακή 1η Μαρτίου 2015, μετά από παραστάσεις του Συλλόγου μας πρός τον Δήμο Ηλιούπολης, συνεργεία επισκεύασαν και μόνωσαν τα σκέπαστρα τους εισόδους του κτιρίου. Στους εισόδους καθαιρέθηκαν όλα τα σαθρά τμήματα μπετό, τοποθετήθηκε επισκευαστικό τσιμεντοειδές και στην συνέχεια τοποθετήθηκε ασφαλτόπανο στην πάνω επιφάνεια.
(Φωτογραφίες παρακάτω)








ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΕΣ

  Αγαπητοί γονείς, Ήρθε η ώρα για τις βασιλόπιτές μας, τις οποίες αποφασίσαμε να "κόψουμε" την πρώτη βδομάδα του Φλεβάρη μιας και ...