Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Μαθητές, καθηγητές και γονείς του σχολείου μας παρέδωσαν... «ΕΝΑ ΣΑΚΙΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΡΟΜΟ»


Το προηγούμενο Σάββατο μια αντιπροσωπεία από μαθητές, καθηγητές, γονείς και την Πρόεδρο του συλλόγου γονέων, παρέδωσαν τριάντα ένα σακίδια στα παιδιά των προσφύγων στον Πειραιά, μετά το κάλεσμα για την συλλογή τους που είχε γίνει στο σχολείο. 

Η βασική ιδέα της ομάδας ΠΑΡΕΑ που έκανε το αρχικό κάλεσμα είναι να συγκεντρωθούν κάποια απαραίτητα πράγματα που μπορούν να καλύψουν τις βασικές ανάγκες των παιδιών προσφύγων κατά τη διάρκεια του οδοιπορικού τους ή της παραμονής τους στην Ελλάδα, αλλά και να τους δώσουν χαρά. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στην Πύλη Ε1 του Πειραιά, μοιράστηκαν περισσότερα από 1000 σακίδια στα παιδιά που φιλοξενούνται προσωρινά εκεί. Η προσπάθεια της παραπάνω ομάδας θα συνεχιστεί και οι διανομές θα γίνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της. 

Το σχολείο μας και ο Σύλλογος Γονέων υποστήριξαν και με την φυσική τους παρουσία αυτή την δράση με σκοπό την έμπρακτη υποστήριξη προς στα παιδιά που φιλοξενούνται, στις δύσκολες συνθήκες που βίωσαν και βιώνουν κατά τον ξεριζωμό τους. Κατά την διάρκεια της δράσης παρατηρήθηκαν, εκτός από τις συνθήκες διαμονής, η χαρά και το άγχος των παιδιών κατά την διανομή των σακιδίων, οι προσπάθειες τον εθελοντών να συντονίσουν τις οικογένειες των προσφύγων και τα άτομα της δράσης και τέλος, την ανάγκη μεθοδευμένης στήριξής και συντονισμού σε διάφορα επίπεδα της καθημερινότητάς τους. 

Ευχαριστούμε την σχολική κοινότητα και τους γονείς των μαθητών για τη γενναιόδωρη συνεισφορά τους. Ελπίζουμε να ήταν μια καλή ευκαιρία για να προωθηθούν θετικά πρότυπα και να καλλιεργηθεί η συλλογικότητα.

2ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης ... Βήμα - Βήμα Για Το Αειφόρο Σχολείο

«Το Αειφόρο Σχολείο είναι ένα σχολείο χαρούμενο, ήρεμο, ασφαλές, προοδευτικό, ένα σχολείο στο οποίο οι μαθητές και οι μαθήτριες χαίρονται να φοιτούν, ένα σχολείο που δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να αναπτύξουν τα ταλέντα, τις ικανότητές και την κριτική τους σκέψη, ένα σχολείο που δίνει χρόνο για αναστοχασμό, που δείχνει κατανόηση και αγάπη για όλα τα παιδιά ανεξάρτητα από την επίδοσή τους στα μαθήματα, ένα σχολείο εργαστήρι της ζωής και της χαράς.»

Σε συνέχεια προηγούμενης ενημέρωσης σχετικά με τη συμμετοχή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνάσιο Ηλοιούπολης στον Εθνικό Διάλογο για την Παιδεία του Υπουργείου, σας πληροφορούμε ότι έχουμε ετοιμάσει και πρόταση που αφορά ειδικά το σχολείο μας... βήμα - βήμα για το αειφόρο σχολείο.

Το συνολικό τεύχος που περιλαμβάνει α) τις προτάσεις μας στον Εθνικό Διάλογο για την Παιδεία και β) τις προτάσεις μας για την αναβάθμιση / βελτίωση του σχολείου μας, μπορείτε να το διαβάσετε και να ενημερωθείτε σχετικά καθώς το αναρτήσουμε στο Blog του Συλλόγου.
(πατήστε εδώ για να το διαβάσετε)
Και στο παρακάτω link μπορείτε να το διαβάσετε:

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

ΤΕΥΧΟΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ_ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Αγαπητοί γονείς, 

Σας ενημερώνουμε ότι ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας συμμετέχει στον Εθνικό Διάλογο για την Παιδεία. Στο πλαίσιο αυτό έχει ετοιμάσει κείμενο προτάσεων προκειμένου να το υποβάλει στην πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας τις επόμενες ημέρες. Η συνολική πρότασή μας έχει αναρτηθεί στο Blog  του Συλλόγου και μπορείτε να την διαβάσετε και να ενημερωθείτε σχετικά... (πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το αρχείο)

Για το Δ.Σ.



Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

ΕΠΕΙΓΟΝ - ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ «ΕΝΑ ΣΑΚΙΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΡΟΜΟ»

Αγαπητοί γονείς,

«Σε συνέχεια ενημερωτικού σχετικά με τη δράση  «Ένα σακίδιο για το δρόμο» που αφορά τη συγκέντρωση ειδών για τα παιδιά των προσφύγων, σας πληροφορούμε ότι  συνεχίζεται η συγκέντρωση των ειδών (όπως καθορίζονται στο ενημερωτικό παρακάτω) μέχρι και την ΠΕΜΠΤΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ. Η ημέρα παράδοσης των σακιδίων στο λιμάνι του Πειραιά είναι αυτό το ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΜΑΡΤΙΟΥ, μεσημέρι. Η ακριβής ώρα θα γνωστοποιηθεί εγκαίρως. ‘Όσοι γονείς ενδιαφέρονται να συμμετέχουν  στην παράδοση των σακιδίων στον Πειραιά, παρακαλούμε να ενημερώσουν είτε την καθηγήτρια Δώρα Βάκα στο σχολείο, είτε το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων στο mail  goneis2gymilioupolis@gmail.com, με την αναγραφή των στοιχείων επικοινωνίας τους. 

Σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την ευαισθησία που έχετε ήδη δείξει μέχρι σήμερα»

Για το Δ.Σ.

Εμφάνιση image.png

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΡΙΗΜΕΡΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΤΗΣ Β΄ΤΑΞΗΣ


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΡΙΗΜΕΡΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
ΤΗΣ Β΄ΤΑΞΗΣ

ΠΕΜΠΤΗ, 14-4-2016: 
Συγκέντρωση στο χώρο του σχολείου στις 07:30 και αναχώρηση με πρώτο προορισμό τον Μυστρά. Μετά από ενδιάμεση στάση μισής ώρας  στο Σπαθοβούνι,  φτάνουμε στον Μυστρά,  που αποτελεί την καλύτερα σωζόμενη βυζαντινή πολιτεία στον ελλαδικό χώρο. Περιήγηση στην καστροπολιτεία και επίσκεψη στον  αρχαιολογικό μουσείο, με τη συνοδεία ξεναγού. Το μεσημέρι, άφιξη στην καταπράσινη Τρύπη για ξεκούραση και προαιρετικό γεύμα. Αναχώρηση λίγο αργότερα με προορισμό την πόλη της Καλαμάτας μέσα από μια ξεχωριστή διαδρομή στον Ταΰγετο. Απόγευμα και άφιξη στην Καλαμάτα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος  για ξεκούραση. Δείπνο σε μπουφέ του ξενοδοχείου και διανυκτέρευση σε αυτό.   
      
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 15-4-2016:
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για την περιοχή της  Αρχαίας Μεσσήνης, από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της  Ελλάδας που  ιδρύθηκε το  370 π.Χ.-369 π.Χ. από το Θηβαίο στρατηγό Επαμεινώνδα, μετά τη νίκη του επί των Σπαρτιατών στη μάχη των Λεύκτρων. Ξενάγηση στα μνημεία του αρχαιολογικού χώρου καθώς και το μουσείο. Στη συνέχεια, αναχώρηση για την ευρύτερη περιοχή της Πύλου. Επίσκεψη και ξενάγηση στο  ανάκτορο του βασιλιά Νέστορα, στον λόφο του Επάνω Εγκλιανού. Κατά το μεσημέρι, επίσκεψη στο ξενοδοχείο Costa Navarino για την παρακολούθηση σχετικής προβολής  με θέμα τη ναυμαχία του Ναυαρίνου. Στη συνέχεια, αναχώρηση  με στάση  στη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας, περιοχή ενταγμένη στο ευρωπαϊκό δίκτυο natura 2000, με στόχο την παρατήρηση σπάνιων ειδών αποδημητικών πουλιών, τα οποία σταθμεύουν στον συγκεκριμένο υρδοβιότοπο, την άνοιξη,  κατά το ταξίδι τους από την Αφρική προς την Ευρώπη.    Άφιξη το μεσημέρι στην πόλη της Πύλου. Επίσκεψη στο κάστρο. Ελεύθερος χρόνος για  προαιρετικό γεύμα. Αναχώρηση για το κάστρο της Μεθώνης και περιήγηση σε αυτό. Άφιξη στο ξενοδοχείο .Ελεύθερος χρόνος. Δείπνο σε μπουφέ του ξενοδοχείου. Προαιρετική νυχτερινή διασκέδαση. Επιστροφή και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

ΣΑΒΒΑΤΟ, 16-4-2016:
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση από την Καλαμάτα με ενδιάμεσο σταθμό την πόλη του Ναυπλίου. Άφιξη στο Ναύπλιο. Περιήγηση στο κάστρο. Μεσημεριανό γεύμα. Αναχώρηση νωρίς το απόγευμα για την Αθήνα. Μετά από ολιγόωρη στάση στον Ισθμό της Κορίνθου, άφιξη στο σχολείο περίπου στις 20.00


Καλό μας ταξίδι. 

ΔΡΑΣΗ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ


enasakidio

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
«ΕΝΑ ΣΑΚΙΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΡΟΜΟ»

Το 2ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων θέλοντας να βοηθήσουν όσο μπορούν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που υπάρχουν στα σημεία συγκέντρωσης προσφύγων αποφάσισε να αναλάβει δράση ευαισθητοποιώντας εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές. Παρακολουθώντας την ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία "Ένα σακίδιο για το δρόμο" που πραγματοποιεί στον Πειραιά η ομάδα προσφοράς και αλληλεγγύης "ΠΑΡΕΑ", αποφασίσαμε να συμμετέχουνε ενεργά προετοιμάζοντας όλοι μαζί σακίδια για τα παιδιά των προσφύγων. Συγκεκριμένα σε πρώτη φάση θα μαζευτούν τα σακίδια με τα απαραίτητα είδη, όπως τα ορίζει η ίδια η ομάδα, στον χώρο του σχολείου. Η συγκέντρωση των σακιδίων θα γίνει μέχρι και τις 21 Μαρτίου, ημέρα Δευτέρα υπό την ευθύνη της κας Βάκα και της κας Παπανίκου. Θα ελεγχθεί κατά πόσο περιέχουν όλα τα απαραίτητα και την Κυριακή 27 Μαρτίου κατά τις 14:00 το μεσημέρι θα συγκεντρωθούν στον χώρο του σχολείου όποιοι εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές θέλουν να τα μεταφέρουν και να τα παραδώσουν οι ίδιοι σε συνεργασία με την παραπάνω ομάδα στα παιδιά των προσφύγων. Η δράση ξεκινάει στο Λιμάνι του Πειραιά την ίδια μέρα (Κυριακή 27 Μαρτίου) στις 16:00. Η σκέψη μας είναι όχι μόνο να μεταφέρουμε οι ίδιοι τα σακίδια στον Πειραιά αλλά να προσφέρουμε και λίγο από το χρόνο μας επικοινωνώντας, παίζοντας και βοηθώντας όπως μπορούμε με τα παιδιά και τους ενήλικες που υπάρχουν εκεί. Αυτό θα γίνει σύμφωνα με τις οδηγίες της ομάδας που δραστηριοποιείται εκεί και με την βοήθεια της κα Βάκα και του κου Δάφνου στα πλαίσια των προγραμμάτων Αγωγής Υγείας που υλοποιούν.
Ήδη υπάρχει η ενημέρωση ότι έχουν εκδηλώσει κι άλλα σχολεία πρόθεση για να παραδώσουν μαζί με γονείς και μαθητές τα σακίδια αυτοπροσώπως. Για μην προκληθεί κάποια ανησυχία στα άτομα που φιλοξενούνται στον χώρο του Λιμανιού, πριν την ημέρα της μεταφοράς θα υπάρχει επιπλέον συντονισμός για το πόσα άτομα θα καταφέρουμε να συμμετέχουμε ενεργά στην δράση.
Οι μαθητές έχουν ξεκινήσει να ενημερώνονται για τις λεπτομέρειες της δράσης δηλώνοντάς τους ότι μπορούν να ετοιμάσουν ένα η περισσότερα σακίδια είτε μόνοι τους, είτε - προτιμότερο- να τα ετοιμάσουν σε συνεργασία με κάποιον συμμαθητή ή φίλο τους. Οι περισσότεροι μαθητές φαίνεται να έχουν επιλέξει την συν εργατικότητα κάνοντας την συγκέντρωση των σακιδίων πιο πετυχημένη, ουσιαστική και ενδιαφέρουσα.

Κάθε σακίδιο θα πρέπει να περιέχει :
1) Σκούφο / γάντια
2) Ένα μικρό παιχνιδάκι
3) Φακό
4) Σφυρίχτρα
5) Αδιάβροχο τύπου poncho (σε περίπτωση που δεν βρείτε κάποιο το παραλείπετε)
6) Σετ χρώματα ζωγραφικής
7) Μπλοκ ζωγραφικής ( ή μερικές σελίδες Α4 )
8) Μωρομάντηλα
9) Χυμό
10) Οδοντόκρεμα / οδοντόβουρτσα
11) Μπισκότα

Έξω από κάθε σακίδιο, παρακαλούμε να γράφετε αν είναι για ΑΓΟΡΙ ή ΚΟΡΙΤΣΙ.

*Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε:
1) Κουτάκι πρώτων βοηθειών
2) Κάλτσες
3) Βούρτσες / χτένες
4) Λαστιχάκια για τα μαλλιά
5) Μερικά Μπαλόνια

Τα σακίδια θα αρχίσουν να συγκεντρώνονται στις αίθουσες της κα Πανανίκου και της κα Βάκα από την Πέμπτη 10 Μαρτίου έως και την Δευτέρα 21 Μαρτίου. Καλό θα ήταν μέχρι τις 21 Μαρτίου, ενδεικτικά, να εκδηλώσουν ποιοι μαθητές και γονείς θα επιθυμούσαν να μεταφέρουν την ημέρα της δράσης τα σακίδια μέχρι τον Πειραιά και ποιοι θα ήθελαν να διαθέσουν λίγο από τον χρόνο τους βοηθώντας εκεί κατόπιν συνεννόησης με την κα Βάκα και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.


Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Επίδοση βαθμολογίας B΄ τριμήνου σχολικού έτους 2015-2016

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Καθηγητών του 2ου Γυμνασίου Ηλιούπολης καλούν τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών στο χώρο του σχολείου τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016 και ώρα 11.00 με 14.00 για την επίδοση της βαθμολογίας του β΄ τριμήνου.

Η παρουσία όλων κρἰνεται απαραίτητη.

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΕΣ

  Αγαπητοί γονείς, Ήρθε η ώρα για τις βασιλόπιτές μας, τις οποίες αποφασίσαμε να "κόψουμε" την πρώτη βδομάδα του Φλεβάρη μιας και ...