Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

2ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ 
20 Δεκεμβρίου 2017 
2ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ  
Και στο blog του Συλλόγου: goneis2gymilioupolis.blogspot.gr 

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες, 
Γνωρίζοντας τις προσπάθειες που καταβάλουμε όλοι μας για να κρατήσουμε ή να βελτιώσουμε την ποιότητα της οικογενειακής μας ζωής, ευχόμαστε από καρδιάς οι φετινές γιορτές να είναι πραγματικά γιορτινές και χαρούμενες για εσάς και τα παιδιάς σας και η νέα χρονιά να είναι καλή, δημιουργική και τυχερή. 
Μαζί με τις ευχές μας, θα θέλαμε επίσης να σας ενημερώσουμε συνολικά και συνοπτικά για διάφορα ζητήματα που μας απασχόλησαν το διάστημα αυτό. 
Από την έναρξη της σχολικής χρονιάς έως σήμερα καταφέραμε με την δική σας υποστήριξη να συνεισφέρουμε σε θέματα συντήρησης και εξοπλισμού του σχολείου: 
  • Αντικαταστήσαμε τις φθαρμένες κουρτίνες σε οκτώ αίθουσες διδασκαλίας.  
  • Συγκεντρώσαμε ένα αποθεματικό για τις τρέχουσες φθορές στα ντουλαπάκια. Ευχαριστούμε όσους γονείς και παιδιά ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία μας και συνέδραμαν το ταμείο του συλλόγου. Στο προσεχές διάστημα (την περίοδο των εορτών) προγραμματίζεται να γίνει έλεγχος και αποκατάσταση τυχόν φθορών. Για το λόγο αυτό παρακαλούμε να αδειάσουν τα παιδιά τα ντουλάπια, να τα αφήσουν ανοικτά και να πάρουν τα λουκέτα. Επίσης, όσοι δεν έχουν πληρώσει το «τέλος χρήσης» και επιθυμούν να το κάνουν …ποτέ δεν είναι αργά… μπορείτε να το κάνετε την ημέρα των βαθμών του Α΄ Τετραμήνου (αρχές Φεβρουαρίου). 
  • Παράλληλα, μετά τη συνεδρίαση του πρώτου Σχολικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στις 13 Νοεμβρίου, ιεραρχήσαμε τις ανάγκες που μας παρουσιάστηκαν για την τρέχουσα χρονιά και, αφού διαπιστώσαμε τη δυσκολία της δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής στην κάλυψη αυτών των αναγκών, αναλάβαμε το κόστος για: α) την αγορά εξοπλισμού ρομποτικής στο εργαστήριο της πληροφορικής, β) την αγορά ενός πολυμηχανήματος (εκτυπωτής / fax / scanner για τις διοικητικές ανάγκες του σχολείου. γ) την αγορά γεωμετρικών οργάνων, συμβατών με τον πίνακα μαρκαδόρου στην αίθουσα μαθηματικών. 
  • Προγραμματίζουμε για τους προσεχείς μήνες την προμήθεια δύο προτζεκτόρων που είναι αναγκαίοι για την υποστήριξη κάποιων μαθημάτων (π.χ. ξενόγλωσσα μαθήματα, μουσική): Για το λόγο αυτό, όσοι γονείς θέλετε και μπορείτε να συνεισφέρετε έστω και με 1 ευρώ θα υπάρχει ένας κουμπαράς του Συλλόγου για το σκοπό αυτό στο σχολείο την ημέρα των βαθμών του Α΄ Τετραμήνου (αρχές Φεβρουαρίου).  
  • Το θέμα της παροχής Πρώτων Βοηθειών έχει αναγνωριστεί ως ένα ζήτημα κρίσιμης σημασίας στη καθημερινή ζωή του σχολείου και της οικογένειας. Για το λόγο αυτό, προγραμματίζουμε μέσα στους δύο πρώτους μήνες της σχολικής χρονιάς μία απογευματινή ενημέρωση στους γονείς και τους καθηγητές του Σχολείου από πιστοποιημένο Φορέα. Θα ενημερωθείτε για την ακριβή ημερομηνία και τα επιμέρους θέματα της παρουσίασης με τη νέα χρονιά 
  • Το θέμα της Συμβουλευτικής στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό γνωρίζουμε ότι προγραμματίζεται με ευθύνη της Δ/νσης του Σχολείου κυρίως για την Γ΄ τάξη και καλύπτεται με ενημέρωση που γίνεται από πιστοποιημένο Φορέα (ΚΕΣΥΠ Ηλιούπολης). Προγραμματίζουμε και εμείς παράλληλα και συμπληρωματικά μία ξεχωριστή ενημερωτική παρουσίαση για τους γονείς και τα παιδιά. Για περισσότερη ενημέρωση σχετικά με το Κέντρο Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ) Ηλιούπολης και τις δράσεις του συμβουλευτείτε το site:2kesyp-a-athin.att.sch.gr / Τα στοιχεία επικοινωνίας είναι: Λ. Βουλιαγμένης 525 & Παπαναστασίου, Τηλέφωνα :2109944686 – 7, mail@2kesyp-a-athin.att.sch.gr. Το ΚΕΣΥΠ Ηλιούπολης λειτουργεί καθημερινά (9:00 π.μ.-2:30 μ.μ.) και κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη (2:30 μ.μ. - 5:00 μ.μ.) απόγευμα κατόπιν ραντεβού. 
  • Για το θέμα της Οδικής Ασφάλειας των μαθητών/τριών του 2ου Γυμνασίου, το οποίο αντιμετωπίζεται πλημμελώς από τους αρμόδιους φορείς της Δημοτικής Αρχής, αποστείλαμε σχετικό υπόμνημα (Αρ. Πρωτ: 23/201731/10/2017) και περιμένουμε την ανάληψη των απαιτούμενων μέτρων. 
  • Το πρώτο δεκαήμερο μετά το άνοιγμα των σχολείων, σύμφωνα με το έθιμο και με πρωτοβουλία του Συλλόγου γονέων, γίνεται σε κάθε τμήμα ξεχωριστά η κοπή Βασιλόπιτας. Τις προηγούμενες χρονιές οι βασιλόπιτες αγοράζονταν από το Σύλλογο. Για φέτος σκεφτήκαμε κάτι πιο «παραδοσιακό». Για το λόγο αυτό, όσοι θέλετε και μπορείτε να ετοιμάσετε (…μαζί με τα παιδιά σας), τη βασιλόπιτα ενός τμήματος παρακαλούμε να ενημερώσετε την κα Ιωάννα Κασιμάτη έως το αργότερο 5 Ιανουαρίου. (τηλ. Επικοινωνίας: 6976125995, mail: ioannakasimati71@gmail.com ή στο mail του Συλλόγου: goneis2gymilioupolis@gmail.com). Ευχαριστούμε εκ των προτέρων. 
Θέλουμε να γνωρίζετε ότι τους πρώτους τέσσερις μήνες της φετινής σχολικής χρονιάς, συνεργαστήκαμε στενά τόσο με το νέο Διευθυντή του 2ου Γυμνασίου, τον Υποδιευθυντή και το Σύλλογο Διδασκόντων σε διάφορα θέματα αρμοδιότητας τους, όσο και με τα μαθητικά συμβούλια, τα 5μελή και τα 15μελή, προκειμένου να εντοπίσουμε προβλήματα, και να δουλέψουμε λύσεις ή ιδέες ομαδικά σαν μία κοινότητα για ένα κοινό σκοπό. Ζητήματα που συζητήθηκαν ήταν ο έγκαιρος προγραμματισμός και η ενημέρωση για τους σχολικούς περιπάτους, τις εκπαιδευτικές επισκέψεις και τις σχολικές εκδρομές, το ζήτημα της διαχείρισης των κενών ωρών, καθώς και επιμέρους ζητήματα της σχολικής ζωής. Παράλληλα, συνεργαστήκαμε με τη Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου Ηλιούπολης ως προς τον προγραμματισμό και την υλοποίηση έργων και ενεργειών που έχει ανάγκη το Σχολείο μας. 
Τέλος, θυμίζουμε ότι οι συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας γίνονται την πρώτη Τρίτη κάθε μήνα στις 19.30, στο σχολείο και είναι ανοικτές σε όλα τα μέλη του Συλλόγου… είστε πάντα ευπρόσδεκτοι. 
Ευχαριστούμε όλους και όλες για την ηθική και υλική υποστήριξη. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους γονείς που με δική τους πρωτοβουλία επιμελήθηκαν φέτος το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στο 2Ο όροφο. 
Σε κάποιους τομείς η χρονιά που φεύγει για το 2ο Γυμνάσιο καταγράφεται θετικά, σε κάποιους άλλους το στοίχημα παραμένει για όλους ανοικτό (π.χ: αναβαθμισμένο και καθαρό προαύλιο, περισσότερες πρωτοβουλίες σε καινοτόμες δράσεις, διευρυμένες συνεργασίες). Ευτυχώς, πάντα θα υπάρχει πεδίο ή πεδία βελτίωσης….. 
Με εγκάρδιες ευχές για καλά Χριστούγεννα και ένα ευτυχισμένο 2018  
Για το Δ.Σ του Συλλόγου των Γονέων 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΕΣ

  Αγαπητοί γονείς, Ήρθε η ώρα για τις βασιλόπιτές μας, τις οποίες αποφασίσαμε να "κόψουμε" την πρώτη βδομάδα του Φλεβάρη μιας και ...